Voordelen van dakramen ten op zichte van een dakkapel

Veel mensen zijn van mening dat een dakkapel veel meer ruimte creëert dan een dakraam. Is dat juist? En wat zijn de voordelen van een dakraam?

Een Dakkapel vergroot de m³ inhoud van uw woning dat is absoluut waar, maar vaak is dit ruimte waar u geen gebruik van maakt, bijvoorbeeld als u een bureau plaatst zodat u naar buiten kunt kijken had u net zo goed een dakraam kunnen plaatsen.

Een dakraam netjes waterpas afgewerkt biedt bijna net zoveel ruimte als een dakkapel om te staan, als u dak een schuinte heeft van 45 graden of meer. Dit is met name zo bij de huidige nieuwbouwwoningen en woningen met een dikke dakconstructie (volg de link voor een voorbeeld, http://youtu.be/AqgHYGjs58c ).

De voordelen van een dakraam t.o.v. een dakkapel zijn:

  • circa 3 maal zoveel lichtinval, doordat een dakraam schuin in uw dak ligt
  • minder onderhoud
  • lange levensduur
  • een veelzijdig keus in passende raamdecoraties en zonweringen
  • het is mogelijk met dakramen een dakserre te creeeren, veel licht, privacy ...
  • de kosten zijn aanzienlijk lager
Feit is dat zowel een dakraam als dakkapel u leefruimte veraangename middels daglicht toetreding en verluchtings capaciteit, waardoor elke ruimte onder het hellende dak een fijne verblijfsruimte wordt.
Wist u dat u de waarde van u huis aanzienlijk kan toenemen als u een dakraam plaatst in een ruimte waar geen ventilatie of daglicht toetreding is. De makelaar zal deze ruimte in de taxatie meenemen als leefruimte waar de ruimte voorheen als opslag of onbenoemde ruimte werd meegewogen in de taxatie.

Op July 21, 2011