Terug

Bitumen dak al gelegd (zonder afwerking) terwijl stenen van bovenste stenenrand nog los zitten. Hoe krijg je die vast?

WE

Hoe kunnen we het beste loszittende stenen van de bovenste stenenrij vast krijgen in onderstaande situatie? Vorig jaar zijn 3 gevels gerenoveerd en opnieuw gevoegd. Nu nieuw dak, samen met de buren:

  • bij ons is het oude dak verwijderd tot houten daklaag en de oude houten latten op de muur heeft men laten zitten, daarop wordt nieuwe constructie gemaakt.
  • toen is geconstateerd dat er stenen los zitten van de bovenste stenenrij, dit is toen nog niet verholpen omdat men dat later wil doen, als het dak van de buren er ook af is, en dan de stenenrij van beide huizen tegelijk metselen.
  • Alleen, is nu bij ons huis al het nieuwe dak gedeeltelijk geplaatst waaronder:
    • Verhoogde houten frame (voor dakrand) is bovenop de houten latten op stenen muren(3) geschroefd.
    • het bitumen is geteerd aan het houten frame

Resultaat is dat het dak vast zit aan de bovenste stenenrij die zelf loslaat van de stenen eronder. Dit varieert van stenen die je eruit kan halen, stenen die gebroken zijn of loszitten, met een haarscheur of stenen die aan de lat hangen doordat ze er aangeschroefd zijn, alles bij elkaar 30 stenen.  We zijn benieuwd naar goed advies om de bovenste stenen weer vast te krijgen, dat weer en wind geen vat op deze constructie krijgt. Alvast heel erg bedankt voor het meedenken! Met vriendelijke groet, WE

 


Deze vraag heeft nog geen antwoord