Terug

Dakgoot tussenwoning repareren?

Jack

 

Ik bezit een normale tussenwoning en nu zit zowel aan de voorzijde alsmede aan de achterzijde een lek in de zinken dakgoot. Het huis is drie jaar geleden gerenoveerd en het dak voorzien van isolatie. Ik vermoed dat men toen ook de dakgoot losgehaald heeft. Op 1 punt zit een scheur over de breedte van de dakgoot. Ik vermoed dat daar een oud bevestigingspunt gezeten heeft. Mijn vraag is of zoiets te repareren is en wat zal dat gemiddeld kosten? Het gaat dus om twee gaten te repareren (voorzijde achterzijde). Ik begrijp dat de kosten moeilijk in te schatten zijn maar op welk bedrag moet ik ongeveer rekenen? Verder vraag ik mij af of nog aan te tonen is dat het gat er al zat toen ik het huis kocht (drie maanden geleden). Ik weet het zeker, ik heb het na de aankoop direct zien zitten, maar de vraag is of een vakman dat kan aantonen?

 

Gr,

Jack


2 Antwoorden

Antwoord van Almon Montage

Hallo Jack,

 

Een zinken goot kun je repareren met resitrix, dat is een kunststof EPDM basis en is een uitstekende product om oudecq defecte goten en dergelijke mee te repareren. Prijs is aan waar je woont en hoe kunje er bij komen. Als je hier wat antwoorden op kunt geven dan zal ik u een richtprijsje geven.

 

Met  vriendelijke groet,

ALMON Montage

 

Albert Peters


Antwoord van Totaal Schoorsteen Specialist voor particulier en bedrijf, onderhoud, renovatie en nieuwbouw van schoorsteen flexibele RVS pijp

Hallo,

 

Een zinken goot kun je goed solderen ook al is die goot 20 jaar oud!.

Om te beginnen moet je soldeer vloeistof smeren op de punten waar de tin moet komen, en dat is wat 90% van DE vakmannen nalaten daarom lekken alle naden altijd terwijl de zink nog goed is.

Als je een lengte zink monteerd dan moet je die insmeren aan de bovenkant 2cm, dan komt de anderen erin geschoven die moet je ook  aan allebij de kanten ingesmeren  2cm.

Nu kun je solderen en trekt de tin ertussen alles vulcaniseerd aan elkaar.

Dat is het verschil, bij mij heb je 2 cm volledige vulcanisatie terwijl bij de anderen VAKMANNEN theoretisch  gezien 2mm hebt want er zit geen tin tussen het zink.

Bij mij zijn de lassen sterker dan het zink zelf. minimaal 50 jaar moet zink mee kunnen.

 

KWALITEIT IS EEN KEUZE!

 

Je kunt oud zink opnieuw solderen door de oxidatie laag eraf te schuren en in te smeren met soldeer vloeistof  en dan  solderen, als het gat te groot is dan leg je er eerst een plaatje nieuw zink op en dan solderen.

 

Met sbs dakbedekking kun je het ook dicht branden als je maar allebij de materialen verwarmt anders krijg je een schrik reactie van het zink dat dan koud is en vulcaniseerd het niet  samen.

 

App dakbedeking raad ik niet aan is stugger en er zit een kalk in die de zink aan zou kunnen tassten.

 

Solderen 175 euro per stuk     2 jaar garantie

Sbs inbranden  125euro  per stuk         2 jaar garantie

 

Met een kwaliteits groet,

 

kwaliteitsdak, Ronny van Helmont