Terug

De buren moeten hun dak vervangen, wij nu ook?

Elly

Wij wonen 2 onder 1 kap. Onze buren hebben lekkage op hun plat dak (balkon). Er zou iemand komen om een nieuw dak te leggen maar nu wil het dakbedekkersbedrijf hebben dat we mee doen. (Balkons grenzen aan elkaar) De buren kunnen niet alleen hun dak vervangen van ons moet ook? Ons dak is nog in prima staat en willen het niet vervangen. Wat raad U ons aan? De buren blijven anders met de lekkage zitten en wij zitten niet op extra kosten te wachten


3 Antwoorden

Antwoord van woningverbetering mdv

geachte elly

er zijn vast wel bedrijven die aleen dat van de buren willen doen zonder daar problemen door te krijgen en zonder kosten voor u waarschijnelijk willen ze meerwerk .

 

gr mdv dak&schoorsteentechniek


Antwoord van Totaal Schoorsteen Specialist voor particulier en bedrijf, onderhoud, renovatie en nieuwbouw van schoorsteen flexibele RVS pijp

Beste Elly, Het is gewoon goed te maken zonder dat u daar last van heeft of dat u er voor zou moeten betalen! Als je een strook dakbedekking van 20 centimeter breed over de gehele lengte op de scheiding uit het dak snijd tot op het dakbeschot, hout of beton. Dan kun je daar een strook dakbedekking vol op het dakbeschot branden en die strook is dan iets van 35 centimeter breed en die begint bij uw dak dan 20 centimeter op het dakbeschot en dan ongeveer 5 centimeter omhoog isolatie of dergelijke en dan een 10 centimeter op het dak van de buren, vol gebrand over de hele lengte van de boeiboord tot onder het lood. Dit heet vulcaniseren. Nu kan je het dak weer opbouwen met de uitgesneden materialen zoals  isolatie of dakbedekking om de hoogte weer op te vullen en de isolatie waarde weer op pijl te krijgen zodat u geen koude brug in uw isolatie paket krijgt en dat er dan condens optreed onder uw dak, natte isolatie heeft namelijk geen isolerende waarde. Nu kun je het dak gewoon maken 5 centimeter tot over de eerste strook. En als afwerking zou ik dan een afwerkstrook van 25 centimeter over de toplaag branden 12,5 centimeter bij u als zowel bij de buren. Zo bent u als de buren verzekerd dat als er een lek in het dak zit dat het water niet onder het dakpakket naar de buren kan lopen. succes ermee. Heeft u nog vragen dan beantwoord ik die graag!
Met vriendelijke groet,
 
Kwaliteitsdak- Ronny van Helmont
 
Voor een kwaliteitsdak met "meer" waarde
 
Bel voor een waterdichte afspraak
 
06-14595142


Antwoord van Brouwer Installateur

Het is zeer wel mogelijk dit op bovenbeschreven manier te doen. Houdt u er echter wel rekening mee dat er door de verhitting direct naast de strook van de overlapping (dus uw dakbedekking) scheurvorming kan ontstaan binnen een aantal jaren.

 

Met vriendelijke groet,

Wilco Brouwer