Terug

Is dit een eerlijke prijs?

janet

Mijn naam is Janet en ik woon in Zeeland. Ik zou graag mijn probleem aan u uitleggen en uw raad willen.
 
Ik heb aan mijn slaapkamer een dakkapel, die doorloopt naar de buren. De afmetingen zijn ongeveer 80 cm x 5 meter. Er zat een lekkage precies op de helft. Mijn buren zijn erg op zichzelf en wilden de dakbedekking laten vernieuwen. Ze hebben toen een dakbedekker de opdracht gegeven alleen hun helft te laten vernieuwen. Omdat ik van mening ben dat zoiets het beste in een keer gedaan kan worden was ik wel verplicht dezelfde dakbedekker te nemen.


Hij vroeg voor mijn helft 300 euro incl btw. Dat vond ik al belachelijk veel, maar ik had geen keus, dacht ik toen. Ik ging ervan uit dat alle oude dakbedekking en de daktrimmen zou worden verwijderd, en dat er epdm opgelegd zou worden. Maar deze meneer heeft bitumen gewoon over de oude laag heengelegd. Ik heb het idee dat al het vocht dat er tussen is gelopen nu niet meer weg kan, waardoor het dakbeschot verder zal gaan rotten en wat problemen zal gaan geven in de slaapkamer. Ook de daktrimmen zijn gewoon blijven zitten. De nieuwe laag bitumen zit er dus niet netjes onder, maar staat op sommige plaatsen zelfs wat op. Verder is er een goedkope afvoer ingeplakt.


Al met al vind ik dit dus geen 300 euro waard, het is een stukje van nauwelijks 2 m2! Ik heb geprobeerd met deze meneer te praten maar die is erg a-sociaal. Bedreigingen door de telefoon, dat hij wel ff langs komt met een paar vrienden als ik niet betaal. Ik heb hem voorgesteld dat ik 150 euro wil betalen, de helft van wat is afgesproken dus. Maar nu zegt hij dat hij een incassoburo gaat inschakelen. Dit kan honderden euro's extra gaan kosten, te betalen door degene die in het ongelijk wordt gesteld.

 

Mijn vraag aan u is dus, kan ik beter betalen, of maak ik een kans dat ik in het gelijk word gesteld?


2 Antwoorden

Antwoord van Bruil Dakdekkers en Timmerbedrijf

Hallo Janet. 

 

 

U kunt alleen in het gelijk worden gesteld als U een offerte heb gekregen van desbetreffende bedrijf  , omtrent uitvoering en duidelijke omschrijving werkzaamheden.

 

Heeft U die niet zal het moeilijk worden , wel heeft U als het goed is een dakgarantie gekregen van 10 jaar op uitvoering en materialen.

Mocht het voorkomen dat het dak binnen deze periode gaat lekken , kunt U het bedrijf de dakwerkzaamheden laten herstellen en tevens aansprakelijk stellen voor nalatige uivoering.

Daarvoor is de rechts bijstand.

 

 

Hopende U voldoende te hebben geinformeerd .

 

Met vriendelijke groet C Bruil

 

 


Antwoord van Totaal Schoorsteen Specialist voor particulier en bedrijf, onderhoud, renovatie en nieuwbouw van schoorsteen flexibele RVS pijp

Hallo Janet.

 

Wat er nu aan de hand is bij u is niet fijn.

Heeft u een offerte of een mondelinge afspraak?

En als u niet tevreden bent snap ik dat u niet betaald tot dat het opgelost is en daar moet u aan vasthouden!

Mijn klanten hoeven ook pas te betalen als ze tevreden zijn, dat vind ik heel normaal.

Ik zou gewoon nog een keer bellen met die dakdekker, incasso doen ze toch niet.

 

Oja, over de prijs daar kun je wat van zeggen als het alleen een stukje dakleer is heeft hij u wel een beetje afgezet.

 

Met vriendelijke groet,

Kwaliteitsdak, Ronny van Helmont