Terug

Kan bitumen /SBS bevestigd worden op PVC?

Fam Hil

Ons PVC dak was ruim 25 jaar oud en aan vervanging toe. Onze dakdekker adviseerde ons Bitumen SBS dakbedekking met daarop onze oude grindlaag. Beide buren deden niet mee. Een van hen had 6 jaar geleden al hun dak vernieuwd (met PVC). Onze dakdekker heeft nu onze bitumen/SBS dakbedekking geplakt (?) op de PVC dakbedekking van de buren.

 

Dakdekker van de buren zegt dat dit helemaal niet had gemogen. Onze dakdekker zegt juist dat dit wel kan. Dat PVC niet op bitumen/SBS mag, maar dat dit andersom wel kan (bitumen/SBS wel op pvc).  Dakdekker van de buren zegt dat we door de 'fout' van onze dakdekker nu op den duur lekkage kunnen krijgen omdat de twee elkaar zouden bijten.

 

Onze vraag nu: kan bitumen/SBS  wel of niet op PVC gehecht worden? Wie heeft er gelijk en kunnen wij hierdoor op den duur inderdaad lekkage krijgen? Wanneer onze buren gelijk hebben hoe kunnen wij dit probleem dan oplossen?

 

Alvast dank voor het antwoord!

 


1 Antwoord

Antwoord van Aquagard EPDM dakbedekking

Beste familie Hil,

 

Uw situatie is opzich zeker wel mogelijk, echter niet ideaal. Het zijn twee totaal verschillende producten en zal er op den duur een lossing kunnen ontstaan bij de overgang van de materialen. Echter de materialen zullen elkaar niet "bijten".

 

De beste optie voor renovatie en nieuwbouw is echter EPDM (rubber) dakbedekking.

Door de extreme levensduur, prijs en flexibiliteit is dit echt de beste keuze. (Aquagard EPDM dakbedekking met 30 jaar garantie en een verwachte levensduur van min. 50 jaar!)

In uw situatie zou de EPDM dakbedekking volledig verlijmt - kan op elke ondergrond - gemonteerd worden met een metalen overgangsstrip naar uw buren welke een PVC dakbedekking hebben.

 

Heeft u nog een vraag dan hoor ik het graag van u.

 

Met vriendelijke groet,

Ronald

 

Aquagard EPDM dakbedekking

(EPDM voor de vakman en Doe-Het-Zelf)

Heveringseweg 2

3235 LZ Rockanje

Tel: 0181 48 4435

 

http://www.aquagard.nl

info@aquagard.nl