Terug

Moet ik de oude bitumenlaag verwijderen of niet?

Lacier

LS,

 

De bitumenlaag op mijn garagedak is ca 15 jaar oud en lekt enigszins. Deze wil ik laten vernieuwen. Is het verstandig om de oude laag te verwijderen of maakt het niet uit en kan de nieuwe laag over de oude laag heen aangebracht worden? Als ik mijn dak wil isoleren, kan ik dan de oude laag laten liggen, isolatie hieroverheen aanbrengen en boven de isolatie de nieuwe bitumenlaag?

 

mvg

 

B Lacier


2 Antwoorden

Antwoord van h en j dak vof

u kan het laten legen als een damp remmer en kan zo met nieuwe dakbedekking over heen /u kan met isolatie zo over het ouwedak heen wel vast parken anders waai het er af 


Antwoord van Totaal Schoorsteen Specialist voor particulier en bedrijf, onderhoud, renovatie en nieuwbouw van schoorsteen flexibele RVS pijp

Beste B. Lacier 

Je kunt een dak op veel verschillende manieren maken, dus ook overlagen.

Waar u op moet letten is wat voor dakpakket u nu op het dak heeft liggen, en of u op dit moment tevreden bent over uw isolatie niveau (de Rc waarde van het dak pakket ).

Elk dak heeft zijn eigen gewicht en elke dak constructie heeft zijn eigen draag niveau, zodoende moet u nu een inspectie laten doen (insnijding) zodat u weet wat er op uw dak ligt en hoe zwaar uw dak op dit moment is.

Op deze manier weet u wat u heeft liggen op het dak en wat u het beste kunt doen om het te verbeteren.

Als u zomaar een nieuw dak over het oude laat leggen dan kan het te zwaar worden voor uw dak constructie, met alle gevolgen nadien.

En ja, je kunt een platdak fijnloos overlagen over het bestaande dak (als u maar rekening houd met wat ik eerder heb uitgelegd).

Bij isoleren kan ook maar denk aan de hoogte van het lood en de boeirand, ik kan zoiets allemaal ophogen doormiddel van nieuw lood inwerken in de muur en de boei op te hogen met een perfecte afwerking met plastisol/trespa/of in de authentieke staat.

Gebruik het beste een goede kwaliteitsrol type SBS, deze kleeft/hecht het beste op de bestaande ondergrond, zonodig hecht primer aanbrengen.

Succes ermee,

Heeft u nog vragen dan beantwoord ik die graag!
Met vriendelijke groet,

Ronny van Helmont- Kwaliteitsdak.eu