Terug

Nieuw dakleer over het oude?

lotte

Wij gaan ons platte dak laten vernieuwen. Nu staat in de offerte dat het nieuwe dakleer over het oude aangebracht wordt. Is dat gebruikelijk?


1 Antwoord

Antwoord van Totaal Schoorsteen Specialist voor particulier en bedrijf, onderhoud, renovatie en nieuwbouw van schoorsteen flexibele RVS pijp

Beste Lotte,

 

Je kunt een dak op veel verschillende manieren maken, dus ook overlagen.

Waar u op moet letten is wat voor dakpakket u nu op het dak heeft liggen, en of u op dit moment tevreden bent over uw isolatie niveau (de Rc waarde van het dak pakket ).

Elk dak heeft zijn eigen gewicht en elke dak constructie heeft zijn eigen draag niveau, zodoende moet u nu een inspectie laten doen (insnijding) zodat u weet wat er op uw dak ligt en hoe zwaar uw dak op dit moment is.

Op deze manier weet u wat u heeft liggen op het dak en wat u het beste kunt doen om het te verbeteren.

Als u zomaar een nieuw dak over het oude laat leggen dan kan het te zwaar worden voor uw dak constructie, met alle gevolgen nadien.

En ja, je kunt een platdak fijnloos overlagen over het bestaande dak (als u maar rekening houd met wat ik eerder heb uitgelegd).

Bij isoleren kan ook maar denk aan de hoogte van het lood en de boeirand, ik kan zoiets allemaal ophogen doormiddel van nieuw lood inwerken in de muur en de boei op te hogen met een perfecte afwerking met plastisol/trespa/of in de authentieke staat.

Gebruik het beste een goede kwaliteitsrol type SBS, deze kleeft/hecht het beste op de bestaande ondergrond, zonodig hecht primer aanbrengen.

 

Succes ermee,

 

Heeft u nog vragen dan beantwoord ik die graag!
Met vriendelijke groet,
 
Kwaliteitsdak- Ronny van Helmont
 
Voor een kwaliteitsdak met "meer" waarde
 
Bel voor een waterdichte afspraak
 
06-14595142